A kezdetek


68 év után, 2016 májusában ismét megnyitottuk Nagyapánk és testvére egykori kertvendéglőjét Zuglóban. A múlt század közepén Borház néven működő családi vendéglő ma újra családi vállalkozásként működik. Nagy álmunk volt hogy folytassuk a hagyományt, valamint hogy az épület és a kert visszanyerje régi funkcióját. Az akkori kínálat között megtalálhattuk az ételek mellett az uradalmi faj borokat, kisüstön főtt pálinkákat és a sörkertben a csapolt söröket. A hordók még ló-vontatta söröskocsikon érkeztek és a hűs pincében várták, hogy csapra verjék őket. Az akkori vendégek kikapcsolódását egy kártya- és szivarszoba is szolgálta, ahol a környékbeli jómódú úriemberek szívesen töltötték estéiket.

Napjainkban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ám az sem fog csalódni, aki szívesen kalandozik más nemzetek konyhái között. Széles választékú borlapunkon főként hazai pincészetek termékei találhatóak a nagy neves borászatoktól egészen a kis családi bormanufaktúrákig. Cukrászatunk igazán különleges desszertjei és tortái minden vendégünket kétségkívül rabul ejtik.

Mindezt a belvároshoz közel, de a nyüzsgő városi forgatagtól elzárt oázisban, ősfák között élvezhetik a vendégek. Az étterem egyedisége a kert mellett a hatalmas fedett terasz, amely – átalakulván a téli időszakra – meghitt, otthonos télikertként vált az idelátogatók kedvenc helyszínévé.

 

kezdetek


Az étterem egykor – Takács János Vendéglője

borhazszepia